نظرات بیماران درباره پزشکان

ضمن سلام و عرض ادب مجدد، پیرامون نظرات ارسالی از سوی بیماران در صفحه پزشک و عمومی ، لازم به ذکر است
که با توجه به اینکه کامنت های ثبت شده نام و نشانی ندارند
و یا فاقد تاریخ ویزیت و تلفن بیمارند، توضیحاتی بدهم.در برخی مواقع این موضوع بشدت پزشک رو مکدر میکنه، چرا که از هر ده بیمار معمولاً سه الی چهار بیمار در رابطه با سقط با ما مشاوره دارند و ویزیت پیرامون این مسئله میباشد و همین امر یعنی عدم راهنمایی پزشک به بیمار در خصوص مشاوره و تجویز قرص سقط و اکتفا کردن به راهنمایی های لازم و گرفتن شرح حال و یا درخواست آزمایش… منجر به ثبت نظر منفی و یا حتی توهین آمیز مثل اصلا مشاور خوبی نبودن یا دکتر بدی بود، میشود… در موارد اینچنینی پزشک درصدی احتمال بارداری را در نظر میگیرد بر حسب شرح حال و بر مبنای آن درخواست آزمایش میکند،یا اصلا بارداری را رد میکند،
یا مثال عرض میکنم، پزشک بر حسب شرح حال میگوید
تاخیر قاعدگی بیمار بدلیل مصرف قرص اورژانس میباشد
اماا،اگر تا ده روز آینده این اتفاق نیفتاد، جهت آزمایش مراجعه شود ، اما اینجا بیمار انتظار دستور سقط دارد! در حالی که چیزی معلوم نیست. و بعدا اگر بارداری رخ بدهد این را بر گردن پزشک می اندازد، در صورتی که این خطای قرص میباشد و یک امر اتفاقی است و در برخی موارد رخ میدهد.
یا بر فرض بیماری مراجعه میکند به ما اما دیییر، ما برای او تجویز قرص جهت پیشگیری از بارداری میکنیم اما این نکته را هم ذکر میکنیم که با توجه به تاخیر مصرف، احتمال بارداری وجود دارد، بعد اگر بیمار باردار شود ، این موضوع بر گردن ماست!!! اینکه بیمار دیر مراجعه میکند جهت دریافت مشاوره چه ارتباطی به ما دارد!؟ اینکه بیمار منطقی هم نیست و توضیحات را نمی‌پذیرد باز هم تقصیر ما نیست. ما در پزشکی، در هشتاد درصد مواقع قطعیت نداریم. همیشه می‌گوییم دو سه درصد احتمال خطا وجود دارد و اگر فلان اتفاق افتاد لطفا پیگیری شود. زین پس هیچ چیز بر گردن پزشک نیست.
و این نباید منجر به ثبت نظر منفی شود. و یا بیماران با توجه به مرخصی پزشک و نبود تایم،دو روز جلوتر نوبت می‌گیرند ، بعد میبینند پزشک پیام نداد، لغو نوبت میکنند!!!
و حتی نظر منفی هم ثبت میکنند. در صورتی که پزشک موظف نیست زودتر از موعد پاسخگو بااشد، پس مرخصی چه معنی میدهد!؟ حتما بدلایل کار و سر شلوغی مرخصی رد شده و روز کاری پزشک نیست. یا در مواردی
پزشک توضیحات کامل و دقیق به بیمار ارائه میدهد اما
چون باب میل بیمار نیست باعث ثبت نظر منفی میشود!!!
مثال: در مشاوره میگوییم احتمال فلان است، یاا سونوگرافی لازم است، یاا نیاز به نمونه برداری است جهت رد سرطان ،و مکرر هم در این حین به بیمار روحیه میدهیم که نگران نباشد و این فقط یک احتمال است و ما برای تشخیص قطعی اینکار را درخواست کردیم. مکرر این تکرار میشه.( ما با بیمار سرد برخورد نمی‌کنیم)اما مورد داشتم برای من منجر به ثبت نظر منفی شد، و در نهایت حذف شد. چون بیمار هیچ معنی نمیدهد که بخاطر دقت نظر پزشک و اینکه خوشش نیامده برود و نظر منفی بگذارد!!! …( برخی بیماران اینگونه اند)
یاا سوءتفاهم های شخصی بیمار باعث نظر منفی شده برای من، مثال؛
بیمار منتظر تماس پزشک بوده، بعد از بررسی متوجه شدیم علت نظر منفی کاربر عدم تماس پزشک و مراجعه بوده! در صورتی که پزشک اصلااا تماسی برقرار نمیکند بصورت خصوصی ، و این وظیفه بیمار بوده مراجعه کند. که البته اون بیمار ویزیتش انجام شده بوده سر وقت با اختلاف چند دقیقه، اون هم تازه با پیگیری من. !!( در اصل در این موارد، پزشک نهایت اخلاق رو رعایت کرده چرا که پیگیری مریض رو هم انجام داده بابت تاخیر بیمار، چیزی که اصلا در حوزه وظایف او نیست،) این حجم از استرس کاری و درگیر شدن با تاخیر بیماران و پیگیری شخصی و متحمل شدن هزینه پیامک و تماس با کاربران، آزاردهنده است، هرچند که پزشک خوش اخلاق باشد اما اذیت کننده است…) ، موضوع بعدی که منجر به ثبت نظرات منفی میشه ، موضوع عدم پذیرش توضیحات پزشک توسط بیماره، در موارد خاص در مشاوره آنلاین به هیچ صورت امکان تشخیص قطعی نیست، یعنی بیمار تنها یک علامت دارد و این نیازمند سونوگرافی و یا معاینه داخلی وحضوری بیمار است. اما پزشک مجبور به تجویز دارو میشود
و به بیمار ذکر میکند اگر علامت کاهش پیدا نکرد حتما معاینه ضروریت دارد و بصورت آنلاین قابل پیشبرد نیست،اما بیمار این را بر حسب عدم سواد پزشک میگذارد یا معمولی بوودن!!! یا آمپولی برای بیمار تجویز میشود که در هر فرد یک زمانی جهت اثرگذاری دارد، یکی بعد از دو روز، یکی همان ساعت و یکی بعد از گذشت ده روز اثر میکند. این را رفرنس میگوید. قرار نیست این موضوع ارتباطی به سواد پزشک داشته باشد. تجویز اون دارو تنها راه و قوی ترین دارو بوده،
اما نیازمند صبوری بیمار است. بیمار داریم که همان دارو را می‌گیرد و فورا درمان میشود، یکی هم دیرتر، طبیعی است.
فیزیک هرکس متفاوت است.
ما اولین بار نیست که ویزیت انجام میدهیم، سال هاست با مشاوره و تشخیص های پیچیده سرو کار داشتیم
در قدم اول کار با شرح حال آغاز شده و حداقل پنج پرسش تا ده پرسش از بیمار میشود تا تشخیص داده شود. پس کار ما مال دو روز و سه روز نیست. هرجا صلاح بدانیم ، اختیار داریم هر دستوری بدهیم و یا راهنمایی. این هیچ ارتباطی به سطح سواد پزشک ندارد و یا عدم وقت گذاری وی. این موارد تنها گوشه ای از شکایات اینجانب بود. خیلی موارد دیگر منجر به ثبت نظر منفی و حتی زشت میشود که پزشک هیچ نقشی در آن ندارد. پزشکی که با تمامی بیماران خود در نهایت ادب و مهربانی برخورد دارد مثل یک دوست، اگر با عقل هم نگاه کنیم به این مسئله، قطعا میتوان پی برد ثبت نظرات تک و توک توسط برخی کاربران نشانه وجود مشکل در خود کاربر است نه خطای پزشک. از سر عقل ثبت نمیشود بلکه احساس.
پزشک، خود در جریان رفتار کاری خود با بیماران است.
برای همین هیچ علت منطقی نمیتواند برای این موضوع بیابد.
چرا پزشک در مشاوره آنلاین باید متحمل این حجم از استرس شود در مواجهه با برخی ویزیت ها … استرس توجیه نشدن بیمار ، استرس برخورد سرد از طرف بیمار با وجود انرژی باالای پزشک! استرسِ عدم مراجعه بیمار و تاخیر فراوان، استرس درخواست غیر قانونی،… ولله قسم ما بابت لغو نوبت هم داستان داریم،
باید جوابگو باشیم. باید نظر منفی ببینیم… مورد بوده نوبت لغو شده، با کمال احترام برای بیمار متن ارسال شده که به علت مرخصی پزشک نوبت شما لغو شده عذرخواهی میکنیم و در روز اینده در خدمتتون خواهیم بود با گل و بلبل ،!! اما کاربر حتی زحمت به خودش نداده پاسخی بدهد! فقط خوانده. و یا نظر منفی هم گذاشته. این منطقی است!؟ …
پزشکی که وقت میگذاره اون هم در حد فوق، بهترین برخورد رو ارائه میده، بهترین استقبال از کاربر حین شروع مکالمه ، پس قطعااا انتظار هیچ واکنش منفی را ندارد. و این مسئله بیش از سایر پزشکان برای او غیر قابل تحمل تر است.
و رنج آور تر… خواهشمندم چاره ای در این خصوص بیاندیشید… مسایل بسیاری پیرامون ویزیت آنلاین هست. باید حل شود.بی شک اینجانب با توجه به آمار لیست نظرات، از دیدگاه بیماران پذیرش ، بهترین انتخاب شده ام، اما مشکلات فوق با بعضی کاربران خاص،همچنان باقیست …
نظرات با تاریخ ویزیت یا شماره بیمار ثبت شود که پزشکان بتوانند بررسی کنند. متن بسیار طولانی شد چون امکان ویس نبود. سپاس از قرائت و درک شما . اگر هم فکری یا نظری دارید ثبت بفرمایید حتما با کمال میل می‌خوانم.:pray:t2:

2 پسندیده

سلام و روز بخیر،

از صمیم قلب بابت اشتراک‌گذاری تجربیات و دغدغه‌های حرفه‌ای خود سپاسگزارم. شما موضوعات مهمی را مطرح کردید، از جمله نگرانی‌های مربوط به نظرات منفی و توهین‌آمیز بیماران، مشکلات مربوط به مشاوره‌های آنلاین، تأخیر در مراجعه بیماران و عدم پذیرش توضیحات پزشکی توسط آنها، و اهمیت ثبت اطلاعات دقیق توسط بیماران.

با توجه به اینکه چالش‌های متعددی را شرح داده‌اید، مایلم بدانم اگر قرار باشد فقط یکی از این موارد را انتخاب کنیم و بر روی حل آن تمرکز کنیم، کدامیک را به عنوان اولویت اصلی خود می‌بینید؟ این تمرکز به ما امکان می‌دهد تا با دقت بیشتری بر روی یک مسئله خاص کار کنیم و راهکارهای موثری را برای بهبود وضعیت فعلی پیدا کنیم.

با تشکر فراوان برای وقتی که به این موضوع اختصاص داده‌اید و منتظر شنیدن نظرات بیشتر شما هستم.

با احترام،

ضمن سلام و ادب، متوجه پیام شما نشدم، منظورتان از فوکوز بر روی یک مورد را!؟ چون موضوع بحث من صرفا نظرات بود که بدلایل مختلف ثبت میشود. صرفا درخواستم تمرکز بر روی همین است. یعنی نظرات همراه اسم و تاریخ نوبت ثبت شود تا پزشک بتواند بر فرض با مراجعه به گفتگو بیمار ثابت کند این نظر مثال بابت درخواست سقط و هر علتی غیر معقول ثبت شده است. و همینجوری هر نظری ثبت نشود . خدا شاهده بیمار بوده بخاطر رد درخواست سقط چندبار برای من نظر منفی گذاشته. این درست نیست. یا نوشته ایشون ابدا مشاورشون و کارشون خوب نیست ، از شانس من اسم بیمار چون اسم خاصی بود تونستم سوابقش و در بیارم و حذفش کنم. سپاس از حسن توجه شما.

جالب تر اینکه کاربرانی که بعلت درخواست سقط و یا عذرخواهی میکنم مواردی چون ترمیم به ما بصورت آنلاین مراجعه می‌کنند و وقت هم از ما میگیرند با اصرار و پس من چه کنم و …، وقت ما با ارزشه، درست پنج الی ده دقیقه بیشتر از ما وقت میگیرند تا قانع شن که ما کار غیر قانونی نمیکنیم، و حتی پرسش های کاربر هم تا جای مجاز پاسخ میدیم و راهنمایی میدیم،و درر نهایت هم هزینه رو استرداد میزنیم!!! بخاطر وجدان کاری، جالب اینجاست باز نظر منفی میذارند. خیلی ببخشید بی چشم و رویی شاخ ندارد یا دم… وقتی از دغدغه حرف میزنیم یعنی اینچنین موارد شگفت انگیزی … بنده بر این باورم در موارد بسیاری بیمار هیچ حقی نداشته و صرفا نظر وی رد شده و فاقد اعتبار میباشد. همیشه که نمیشه پزشک بر صندلی اتهام بنشینه. حداقل در مورد بنده که ی عمر کار با شرافت داشتم و رضایت فوق، این موارد برام ازار دهنده است. شدیداً هم هست و اجازه نمیدم کسی با نظر بیجا خدشه‌ ای به کار من وارد کنه. قطعا نظرات ثبت شده سی درصدشون هیچ ارتباطی به پزشک نداره و ضعف کار.
باز هم ممنون از حسن توجه شما🙏🏻